1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Celerový salát s uzeným lososem

Název Množství a jednotka
celer cca 200 g
jablka 2 ks
uzený losos 150 g
majonéza nebo bílý jogurt cca 100 g
listové saláty - mix
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do misky, přidáme na tenké proužky nakrájeného uzeného lososa, majonézu nebo bílý jogurt (dávám půl napůl) - podle potřeby, promícháme, osolíme a opepříme. Podáváme se směsí zelených salátů (polníčkem, natrhaným ledovým nebo jiným salátem, rukolou), cherry rajčátky a ředkvičkami. Nahoru můžeme dát olivy nebo kapary.


 


RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...